IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Purificatoarele de aer SHARP, armă eficientă împotriva noului coronavirus

Miercuri, 20 Oct 2021

Premieră mondială: Tehnologia Plasmacluster care echipează purificatoarele de aer SHARP – eficiență demonstrată în reducerea transmiterii prin aer a noului coronavirus (SARS-CoV-2)

În premieră mondială, Sharp Corporation a dezvoltat un dispozitiv de purificare a aerului echipat cu tehnologia Plasmacluster. Cu ajutorul acesteia noul coronavirus (SARS-CoV-2) sub formă de particule transmise prin aer a fost expus la ioni generați de acest sistem timp de aproximativ 30 de secunde. S-a demonstrat astfel că titrul viral (cantitatea de viruși) s-a redus cu peste 90%.

Această performanță remarcabilă a fost realizată în colaborare cu

  • prof. Jiro Yasuda de la Centrul Național de Cercetare pentru Controlul și Prevenția Bolilor Infecțioase / Institutul de Medicină Tropicală de la Universitatea din Nagasaki
  • prof. Asuka Nanbo (membru al Consiliului Societății Japoneze de Virusologie)
  • prof.  Hironori Yoshiyama, de la Departamentul de Microbiologie al Facultății de Medicină a Universității Shimane și în colaborare cu Universitatea din Nagasaki, o autoritate de renume internațional în domeniul cercetării bolilor infecțioase.

Cum a ajuns SHARP la această performanță în lupta cu noul coronavirus?

În decembrie 2019, a fost raportat un prim focar de infectare cu COVID-19 provocat de noul coronavirus (SARS-CoV-2). Până în august 2020 au fost infectate peste 25 de milioane de persoane, iar peste 840.000 și-au pierdut viața ca urmare a acestui virus în toată lumea. Această pandemie reprezintă o urgență majoră și sunt necesare măsuri imediate pentru a o stopa.

În 2004, Sharp a demonstrat eficacitatea tehnologiei Plasmacluster împotriva coronavirusului felin (la pisici), un virus din familia Coronaviridae. Anul următor, în 2005, Sharp a demonstrat de asemenea eficacitatea acestei tehnologii împotriva coronavirusului SARS inițial (SARS-Cov), care a provocat epidemia din 2002-2003 și care este din punct de vedere genetic similar cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Anul acesta, Sharp a demonstrat eficacitatea tehnologiei Plasmacluster și împotriva particulelor din aer purtătoare de SARS-CoV-2, care provoacă actuala pandemie.

Din 2000, Sharp a susținut numeroase demersuri de cercetare științifică menite să analizeze și să demonstreze importanța tehnologiei Plasmacluster, lucrând în colaboarare cu organizații de cercetare independente din întreaga lume. Până acum, numeroase astfel de organizații au demonstrat eficacitatea clinică a acestei tehnologii în suprimarea activității unor substanțe nocive, inclusiv a unor noi viruși de gripă, bacterii rezistente la medicamente și alergeni asociați acarienilor, precum și în reducerea nivelului inflamațiilor bronșice la copii cu astm. În același timp, a fost confirmată și siguranța tehnologiei cu ioni generați de sistemul Plasmacluster pentru utilizatori. Sharp va continua să sprijine societatea printr-un număr larg de studii dedicate tehnologiei Plasmacluster și modalităților în care aceasta este de un real ajutor pentru sănătate și calitatea vieții.

Reducerea infecţiei cu COVID prin folosirea Plasmacluster

Iată ce spune prof. dr. Jiro Yasuda de la Centrul Național de Cercetare pentru Controlul și Prevenția Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Nagasaki:

„Se știe că dezinfectanții precum alcoolul și detergenții (surfactanții) sunt eficienți în reducerea riscului prezenței unor viruși pe diferite materiale. Cu toate acestea, pentru infectarea pe calea aerosolilor (microparticule), există puține măsuri la fel de eficiente, în afară de folosirea măștilor.

În acest caz, inactivarea eficientă a SARS-CoV-2 din particulele transportate pe calea aerului prin tehnologia Plasmacluster a fost dovedită. Ne așteptăm ca ea să fie utilă în reducerea riscului de infecție în spații concrete precum birouri, spații domestice, unități medicale și vehicule.”

Click pe acest link pentru a vedea videoul original cu prof. dr. Jiro Yasuda.

Click pe banner pentru a vedea modelele de purificatoare SHARP pe eMAG!

Cum a fost realizat testul privind eficacitatea tehnologiei Plasmacluster împotriva noului coronavirus?

În primă fază, aerosoli conținând virusul SARS-CoV-2 au fost trecuți prin dispozitivul de testare. Aceştia conțineau tehnologia de purificare a aerului cu tehnologia Plasmacluster. Aerosolii au fost recuperați și analizați din perspectiva conținutului de viruși. S-a constatat astfel o reducere cu 93,1% a titrului de viruși din aerosolii respectivi. Așadar, o diminuare majoră a riscului de infectare cu acest patogen.

Cum funcționează tehnologia Plasmacluster împotriva patogenilor din aer?

Purificarea aerului prin această tehnologie folosește eliberarea simultană în aer a unor ioni pozitivi (de hidrogen) și a unora negativi (de oxigen). Cele două tipuri de ioni se leagă instantaneu de suprafața diferitor poluanți din aer. Aceştia pot fi bacterii, viruși, alergeni și altele, distrugând proteinele de pe suprafața acestora și suprimându-le astfel activitatea.

Ionii inhibă activitatea patogenilor din microsuspensiile din aer prin distrugerea membranei celulare protectoare a acestora. Pe suprafața acestora se formează datorită acestor ioni niște particule oxidative. Prin comparație, acești radicali au o putere substanțial mai mare de oxidare a patogenilor din aer.

Ce alte efecte benefice au fost demonstrate în cazul purificării aerului cu tehnologia Plasmacluster?

Eficiența acestei tehnologii în purificarea aerului de elemente patogene a fost demonstrată şi de cele câteva zeci de institute de cercetare și laboratoare din toată lumea. Acestea au analizat, demonstrat și certificat și alte efecte benefice importante asupra calității aerului și a sănătății.

  • Purificarea aerului de mirosuri neplăcute, inclusiv cele asociate animalelor domestice
  • Purificarea aerului de substanțe toxice
  • Efecte de înfrumusețare a pielii și părului prin îmbunățătirea calității aerului, dar și a nivelului de umiditate
  • Efecte benefice asupra plantelor

Trăim vremuri dificile, în care pandemia de coronavirus, dar și poluarea exterioară și interioară în creștere ne amenință și afectează sănătatea tot mai mult. Tehnologia Plasmacluster din purificatoarele Sharp se dovedește a fi mai mult decât un accesoriu pentru starea de bine. El devine un aliat important al sănătății și calității vieții, zi și noapte.

Descoperiți cele mai noi modele de purificatoare SHARP, pe eMAG.
Alte articole